Financiering om te verduurzamen en besparen

Wist je dat de meeste duurzame investeringen ook met financiering  nog steeds geld opleveren? De besparing op je energierekening is bijna altijd hoger dan de financieringslasten. Bovendien ontvang je vaak nog enkele duizenden Euro’s subsidie. Je bent duurzaam bezig, bespaart direct geld en je houdt je werkkapitaal beschikbaar voor je core-business.

Wij werken samen met Duurzaam Gefinancierd voor het regelen van de financiering voor jouw project. Duurzaam Gefinancierd is specialist in groene financieringen en gaat binnen hun netwerk van aanbieders op zoek naar de beste en meest passende financiering. Heb je interesse? Vraag dan bij een offerte de kosteloze financierings scan aan. Je ontvangt dan een overzicht van de financieringsmogelijkheden inclusief het rentepercentage en aflossingstermijn en je ziet direct welke subsidie mogelijkheden er zijn.

Met Duurzaam Gefinancierd profiteer je van de volgende voordelen

 

 • De beste deal: Duurzaam Gefinancierd vergelijkt meerdere aanbieders zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt.
 • Volledige ontzorging: De financiering wordt van de aanvraag totdat het geld beschikbaar is geregeld en ook na de verstrekking, zijn ze altijd beschikbaar voor vragen.
 • Ervaring: Je profiteert van meer dan 20 jaar zakelijke financierings ervaring en Duurzaam Gefinancierd is al sinds 2013 actief in de verduurzaming.
 • Maatwerk: De financiering wordt echt op de situatie van jouw bedrijf en project afgestemd.
 • Specialisme: Doordat Duurzaam Gefinancierd dagelijks financiering voor verduurzaming verzorgd, kennen ze de weg in dit complexe financieringslandschap.
 • Transparant: Je ontvangt de definitieve offerte rechtstreeks van de geldverstrekker zonder (verborgen) rente opslagen of kosten. Je betaalt alleen een vast bedrag voor de afgesproken dienstverlening.

 

Fiscale en subsidie mogelijkheden voor bedrijven

 

 • BTW terugvorderen: De aanschaf en installatie van zonnepanelen is een investering waarvoor u btw mag verrekenen.

 • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Zonnepanelen zijn bedrijfsmiddelen en vallen dus onder de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dat houdt in dat als u tussen de € 2.401 en € 323.544 investeert in zonnepanelen een bepaald percentage van de investering fiscaal mag aftrekken. De KIA kent diverse schalen en het percentage dat u mag aftrekken geldt voor het jaar waarin u de panelen heeft aangeschaft. De tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2021 kunt u vinden bij de Belastingdienst.

 • Energie investeringsaftrek (EIA): De overheid stimuleert energiezuinige investeringen van meer dan € 2500 via de EIA. Met deze regeling kunt u als ondernemer 45% van duurzame
  investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Met de EIA kan een bedrijf 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De EIA goedgekeurde investeringen zijn te vinden op de energielijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en worden ieder jaar herzien.

 • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL): Met de VAMIL kunt u een investering in een nieuw duurzaam bedrijfsmiddel op een willekeurig moment afschrijven (nu tot maximaal 75%). Door sneller afschrijven, vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit kan u als ondernemer extra rente- en liquiditeitsvoordeel geven.

 • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE): De ISDE subsidieert kleine installaties voor duurzame energieproductie die geen gebruik kunnen maken van andere subsidieregelingen, zoals de SDE++. ISDE-subsidie aanvragen moet vóór de koopverplichting of opdrachtverstrekking. Nadat de beschikking is afgegeven geldt de reguliere termijn van 12 maanden om de investering te realiseren. 
* Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Deze regelingen kunnen wijzigen en het kan zijn dat de laatste informatie nog niet op deze website is verwerkt. De Belastingdienst of RVO bepaalt uiteindelijk of u voor een regeling in aanmerking komt. Laat u dus altijd begeleiden door uw eigen accountant of een hierin gespecialiseerd kantoor