Sessy thuisbatterij

Solar Sense – Officiële partner Sessy Thuisbatterij

Sessy meet de opbrengst van jouw zonnepanelen, de bijdrage van de thuisbatterij en het verbruik in huis. Zo weet Sessy wanneer de batterij opgeladen moet worden om overtollige groene energie op te slaan of wanneer er energie naar jouw woning moet. Zo zorgt Sessy voor de grootst mogelijke besparing of opbrengst. Lees meer over het rendement van een thuisbatterij.

Solar Sense is officieel partner en erkend installateur van Sessy. Nieuwsgierig naar de dynamische modus van Sessy thuisbatterij?

Solar Sense is officieel partner en erkend installateur van Sessy. Nieuwsgierig naar de dynamische modus van Sessy thuis accu?

Sessy installatie

Nul-op-de-meter modus

Met een vast of variabel contract slaat Sessy overdag overtollige opgewekte energie op. Wanneer jouw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om jouw verbruik te compenseren, levert Sessy energie aan jouw verbruikers in huis zolang er energie in de batterij zit. Zo gebruik je ook ‘s avonds en ’s nachts de groene energie die je overdag hebt opgewekt.

Dynamische modus

Met een dynamisch contract en uurprijzen berekent Sessy automatisch het beste moment om de thuisbatterij te laden en ontladen voor maximale besparingen. Dit werkt ook zonder zonnepanelen!

Open modus

Via een API kan de Sessy worden aangestuurd en uitgelezen, ideaal voor koppeling in Home Assistant. Wij ondersteunen de Sessy community op dit vlak.

Waarom je zonnepanelen niet altijd moet uitschakelen

Schakel jij ook je zonnepanelen uit als de energieprijzen negatief zijn? Wij niet! Althans, meestal niet. Maar waarom zou je dat wel doen? Geld betalen voor de energie is heel normaal, diverse bedrijven opereren en onderhouden systemen die energie produceren, dat kost geld. Net als het onderhouden en uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk. Ook de overheid pikt graag een graantje mee. In de dynamische wereld van een overbelast energienet, lijkt het automatisch uitschakelen van je omvormer bij negatieve energieprijzen een logische stap. Echter, bezint voor je begint. Dit is niet altijd de slimste keuze rekening houdend met aspecten zoals energiebelasting en huishoudelijk verbruik. Lees meer over waarom zonnepanelen uitschakelen niet altijd het beste idee is.

De kracht van Solar Sense

Contact

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Gratis offerte voor de Sessy Thuisbatterij

Solar Sense is dé allround specialist op het gebied van duurzame installaties in de regio Kennemerland en officieel partner van Sessy. Ons werkgebied bestaat uit IJmuiden, Beverwijk, Haarlem en alle tussenliggende plaatsen. Interesse in thuisbatterijen van Sessy of meer weten over onze diensten? Neem vrijblijvend contact op. Wij helpen je met alle plezier.