Energie opslag

Je eigen opgewekte stroom van je zonnepanelen opslaan in plaatst van terug leveren. Dat kan met een thuis accu.

De stroom die je opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen gaat naar de apparaten in huis of wat niet wordt gebruikt gaat het elektriciteitsnetwerk in. Maar je kan ook een accu deze energie op laten slaan, zodat deze energie later gebruikt kan worden als je bijvoorbeeld thuis komt als de zon niet meer schijnt. 

Op dit moment maken wij in Nederland nog gebruik van de salderingsregeling. De energieleverancier streept de stroom die je levert af tegen de stroom die je verbruikt. Je krijgt van de leverancier dus net zoveel betaalt voor de zonnestroom die je terug levert als dat jij betaalt voor het afnemen van energie. Deze salderingsregeling zal in de toekomst gaan verdwijnen.


Energie management

Op dit moment als je meer energie terug levert dan afneemt krijg je tussen 3 en 11 cent per kWh en dat zal in de toekomst als de zon schijnt nog minder zijn. In de tijden wanneer er geen zon schijnt zal de energie weer duurder gaan worden. Je wilt dus je eigen opgewekte zonnestroom gebruiken als de stroom duurder wordt of je accu laden op het moment dat de stroom goedkoop ingekocht kan worden. Dan biedt een energiemanagementsysteem de uitkomst. Dit systeem is namelijk het brein van jouw woning. Je hebt inzicht in alle energiestromen en hebt volledig de regie hierover op een overzichtelijk dashboard.     

 

 

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij staan u graag te woord. U kunt ons bellen, mailen, of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Straat, huisnummer en plaats

Onze merken

Wij kiezen kwaliteit.